Skifer inne og ute

Skifer er en av naturens mange skaperverk, og toleransekravene på overflaten er ikke like streng som fabrikkproduserte materialer.

Skifer inne og ute

Vi foretrekker bruk av skifer fra Oppdal, Otta og Alta, men er selvfølgelig åpen for bruk av skifer fra andre lands- og verdensdeler.

Til innendørs gulv kan bruddheller i ulike størrelser legges. Vi anbefaler skifer i tykkelse 10-20 mm. Skiferen klippes med en spesiallaget saks for skifer, og ferdig tilpassede heller limes til betonggulvet med jevne fuger. Ingen heller er identiske i overflate og størrelse. Mange velger selv å lime skifer uten å bearbeide hellene først, som kan gi et grovere uttrykk. Det viktigste er å få et gulv man selv liker.

Skifer er en av naturens mange skaperverk, og toleransekravene på overflaten er ikke like streng som fabrikkproduserte materialer.

Skifer i faste eller fallende lengder til gulv innendørs gir rette linjer. Likevel blir det liv i gulvet på grunn av fugene som legges i mønster eller uregelmessig og overflaten som ikke er helt lik på noen av hellene.

Behandling av natursteinsgulv en eller flere ganger pr. år med anti-flekkmiddel, om det være seg skifer, marmor eller granitt, kan være en lønnsom investering for å beholde gulvet fint i mange år.

 

Skifer fra Oppdal til Utegulv og terasser

Terrasser, gangbaner, hager, gårdsplasser – alt kan belegges med skifer. Underlaget og bruksområdet avgjør hvor tykk skifer som må brukes. Det finnes utallige typer norske og utenlandske materialer til bruk på uteområder, men vår tilknytning til Oppdal gjør at vår favoritt er skifer fra bygda vår og derfor det materialet vi bruker aller mest av.

Fordeler med skifer med naturoverflate på gulv inne og ute, er at den er sklisikker. Skifer magasinerer og fordeler varme godt og er derfor godt egnet til bruk over varmekabler. Så har du først lagt et område med skifer – ja, da har du gleden av det i uoverskuelig framtid.

 

Sortering: Ulike sorteringer av skifer fra hvor i landet den utvinnes

De fleste produsenter kan levere:

  • Flis
  • Bredde 20 cm opp til 50 cm / fallende lengder / ulike tykkelser eller kalibrert
  • Bredde 20 cm opp til 50 cm / faste lengder / ulike tykkelser eller kalibrert
  • Natur, børstet eller slipt overflate
  • Bruddheller
  • Skiferheller med uregelmessige kanter, størrelser og tykkelser.
  • Tykkelse velges ut ifra hvor skiferen skal legges; gulv inne, terrasse, uteområde uten belastning eller kjøresterke heller
  • Belegning / tråkkheller
  • Skifer med rette kanter, ulike størrelser og tykkelser alt etter hvor på uteområdet den skal brukes.
Flere tjenester og produkter
Keramisk flis hos Angvik Spa

Keramisk flis

Keramiske flis er et produkt som er veldig mye brukt i både private og offentlig bygg. Her er det kundens ønsker og behov som setter begrensninger til hva som kan gjøres.

Les mer »